dilluns, 20 de juny del 2016

Introducció

En aquest curs, el Crèdit de Síntesi, consisteix en conèixer Barcelona, treballar en grup i agafar autonomía per mouren’s per el món.
El nostre grup es el 5, som el Danilo Victorio,el Alex Herraez, el Rodrigo Lamas i el Hector Peñas. 
En el blog estarán els 4 itineraris de l’Eixample, Rambles,Barri Gòtic i Montjuic, també, possarem una entrevista en angles d’un estranger que vam trobar per Barcleona, i altres anecdotes.

La Rambla

LA RAMBLA


La Plaça Catalunya està situada a la part més alta de la Rambla,
La rambla te una forma perpendicular.
Te diverses parts la rambla de canaletes, dels estius, de sant Josep, dels caputxins, de santa Mònica i la del mar.
Des de la plaça Catalunya al final de la rambla hi ha uns 1,3 kilòmetres


De la Plaça Catalunya al teatre Poliorama


Es conegut per la rambla de canaletes en el principi d’aquesta rambla hi ha una font coneguda on els aficionats del FC Barcelona van a celebrar el seus títols. La dita diu que si veus de la font tornes a la rambla de canaletes.




Al baixar per la rambla trobaríem dos dos museus (MACBA i CCCB)


Els museus son de art contemporani també situat al barri de Raval. Va ser obert per Pascual Maragall. És un edifici modern i molt lluminós. El MACBA es dedica a exposicions d'obres d'art fetes a mitjan segle XX.
.
Les exposicions son de Andrea Freser i Punk.



Ara pugeu pel carrer dels Àngels i trobarem una universitat.
La Universitat de Barcelona. Facultat de Filosofia i Geografia i Historia.
Sabem quantes Universitats té Barcelona.
Universitat Autónoma de Barcelona (UAB)
Universitat de Barcelona (UB)
Universitat Politécnica de Catalunya (UPC)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universidad Internac. Menéndez Pelayo (UIMP)
Escola Sup. de Música de Catalunya (ESMUC)
Despres trebem la CCCB un Centre de Cultura Contemporania de Barcelona.


L'edifici actual esl'obra actual de la casa provincial de la salut un establiment benefic destinat acollit a gent pobre o nens orfes creat a l'any 1802
Hi ha tres institucions la real acadèmia de medecina, institut de estudis catalans i amfiteatre anatòmic.


Anant per el carrer Carme hi ha una església que es diu Betlem.

Es un estil barroc i va ser fet per els jesuites. En el interior de l’esglesia esta igual no ha cambiats res.
Del Palau de la Virreina i l’edifici del Liceu

El Palau de la Virreia es va construir entre l'any 1772 i 1778, té aquest nom ja que en morir l' virrei es va quedar la seva dona amb el Palau .


Caminant una mic mes avall de la rambla ens trobem amb la boqueria. La superfície assoleix els 2.583 m² amb més de 300 parades ofertant una gran varietat de productes casolans i exòtics, tant als compradors particulars com per als restauradors de la ciutat.


En mig de la rambla es troba una obra de Joan Miro, Pla de l’os.


Anem per la plaça reial i vem que els farols tenen forma de arbres, aquests farols van ser diseñats per Antoni Gaudi al any 1878.


Les Tres Gràcies eren tres deesses inferiors, filles de Zeus i la nimfa Eurinome , filla del tità Oceà . Els seus noms eren Aglaia o Aglaya , Eufrosine i Talia. Eren les deesses de la bellesa, l'encanteri i l'alegria. A cadascuna d'elles li corresponia una qualitat com la bellesa, la jovialitat , l'esplendor o el bon gust però cada font fa aquesta distribució a gust pel que no es pot establir una classificació clara.

Al final de la Rambla tenim l'edifici de Drassanes, que són les mes grans i completes que ahy a tot el món.


Les Drassanes Reials de Barcelona són 1 edifici militar d'estil gòtic emplaçat a la façana marítima de la capital de Catalunya. És varen Començar a bastir al final del segle XIII durant el regnat de Pere el Gran i des de el seu  origen és van destinar a la construcció de les galeres de l' armada del rei d'Aragó .


Actualment és al Museu Marítim de Barcelona.


Al final de la Rambla trobem l'estàtua de còlon.

És una estàtua de bronze , de cos sencer. Sosté una carta de navegador a la mà esquerra i amb el braç dret assenyala a l'Índia. Aquesta estàtua es va inaugurar l'1 de juny de 1888. L'ajuntament de Barcelona la va posar per dedicar tribut a Colon , ja que de tornada del seu viatge de Ámerica va triar desembarcar al port de Barcelona.




Barcelona sense dubte des de temps immemorials una ciutat oberta al mar. Al passeig més antic de la rambla s'ha afegit un nou tram que ens introdueix mar endins.


A Barcelona, ​​des de 1888 els barcelonines i els visitants de la ciutat poden gaudir d'un recorregut en les famoses GOLONDRINAS . Las Golondrinas són unes embarcacions que permeten fer diversos recorreguts per observar els encants del litoral barceloní .




Creuem el pont que trobem al port, ens situem a la zona de l'actual centre comercial Maremagnum. Fa aproximadament deu anys , en aquest lloc l'únic que es podia trobar era aigua .




El Palau de Mar és un edifici típic de l'arquitectura dels ports del segle XIX. Aquest palau es va construir entre 1880 i 1890 per allotjar els Antics Magatzems Generals de Comerç. Actualment, aquest edifici és la seu del Museu d'Història de Cataluya i del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.


Formes geomètriques dels carrers de Barcelona:






diumenge, 19 de juny del 2016

Montjuic

Montjuic


Quedamos a las 8 en la parada Pont d'Esplugues, cogimos el tranvía y nos bajamos en Palau Reial y después cogimos el metro L3 hasta Plaza España.
- En la montaña de Montjuic se encuentra una gran zona verde con muchos parques y jardines con nombres de poetas catalanes como:

 Jardines de Mossèn Cinto Verdaguer 















Jardines de Joan Brossa















Jardines de Joan Maragall




















Caixa forum
La caja del forum antes era una antigua fabrica llamada casaramona edificio
de estilo modernista construido entre 1909 y 1912, situado en las faldas de MontjuïcBarcelona. Desde 2002 constituye la sede de Caixa Forum Barcelona.











La caixa forum ahora es un museo de arte moderno.Ahora podemos visitar la exposicion Phillips collection que celebra su 95 aniversario,tiene una seleccion de 60 pinturas procedentes del primer museo de arte moderno, podemso encontrar varias esculturas como;interior con cortina egipcia,mujer con sombrero verde,la petita bañista y autorretrato entre otros.

La Exposición Internacional de Barcelona tuvo lugar del 20 de mayo de 1929 al 15 de enero de 1930 en Barcelona (España). Celebrada en la montaña de Montjuic. 
En Barcelona se guardaba un grato recuerdo de la Exposición Universal de 1888, que supuso un gran avance para la ciudad en el terreno económico y tecnológico, así como la remodelación del Parque de la Ciudadela. Por eso se proyectó esta nueva exposición para dar a conocer los nuevos adelantos tecnológicos y proyectar la imagen de la industria catalana en el exterior. De nuevo, la exposición originó una remodelación de una parte de la ciudad, en este caso la montaña de Montjuic, así como de sus zonas colindantes, especialmente la Plaza de España.

La fuente Mágica de Montjuic, está situada en la plaza de Carles Buïgas. Es el elemento principal de un conjunto de juegos de luz y agua que se desarrolla en todo el eje desde el Palacio Nacional hasta la plaza de España, que incluye cascadas y estanques y, en la parte inferior, hileras de columnas luminosas a ambos lados de la avenida, hoy en día sustituidas por surtidores iluminados de proporciones parecidas y de mantenimiento más sencillo.

El estadio original, fue inaugurado el 20 de mayo de 1929 por el rey Alfonso XIII, un día después de la inauguración de la Exposición Internacional. Con motivo de los Juegos Olímpicos de 1992, el estadio fue reconstruido prácticamente en su totalidad (1985-1989), quedando reinaugurado 60 años después como estadio olímpico, el 8 de septiembre de 1989 por el también jefe del estado, Juan Carlos I.
El evento mas importante que acogió el estadio olimpico fue los juegos olimpicos.En los juegos olimpicos el vento que se hacia en el palau sant jordi era el baloncesto,en la actualidad se hace conciertos y obras de teatro.
La torre calatrava es una tele de comunicaciones de miviestar

Caminando un poco se encuentra el INEFC que es un campo de beisbol ,con hípica y gimnasio. Se encuentra en el Fauno.


Despues caminamos muchísimo hasta La Fuente Del Gato pero antes de llegar descansamos en un parque donde nos tuvimos que hacer una foto con una fuente.

Una vez  en la fuente del gato, en un cartel ponía la famosa canción que la tuvimos que


LA FUENTE DEL GATO.


Baixant de la Font del Gat
una noia, una noia,
baixant de la Font del Gat
una noia i un soldat.
Pregunteu-li com se diu:
Marieta,Marieta,
pregunteu-li com se diu:
Marieta de l'ull viu.


Tetre Grec que  pesar de su nombre, no se trata de una construcción realizada por los antiguos griegos. Fue construido en el año 1929 con motivo de la Exposición Internacional de Barcelona por el arquitecto Ramon Reventós y Nicolau Maria Rubió i Tudurí, que se inspiró en la planta del teatro de Epidauro. Actualemente funciona pero solamente en verano.
Los Jardines del Teatre Grec ocupan una superficie de 1,65 hectáreas. Fueron proyectados por Jean-Claude Nicolas Forestier en conjunción con los Jardines de Laribal, entre 1917 y 1924. Antiguamente se llamaban Rosaleda de Amargós
Miró que  fue un escultor, pintor y ceramista catalán. 
 Pedimos información sobre Miró y descubrimos que el  no fue el arquitecto de la fundación  Miró el arquitecto fue Lluís Sert i López. I que fue construido al año 1975.
Nos informamos sobre las exposiciones que se siguen haciendo actualmente y son dos : Creación de las avantaguardas históricas y tendencias del arte actual.





Barri gòtic

Barri gòtic

Barri gòtic
Comencem un meravellós itinerari per el barri gòtic. Un barri anomenat gòtic per la seva antiguitat i per l’estil de les seves edificacions, carrers i esglésies. És un dels barris que formen el districte de Ciutat Vella, és el nucli més antic de la ciutat

Ens va cridar l' atenció la figura del déu grecoromà Hermes que vam reconèixer per la seva curiosa postura, doncs s'aguanta amb la punta del seu peu esquerre alhora que aixeca el seu braç dret intentant fregar amb la punta del
seus dits el cel.




Despres, anem fins a plaça Catalunya on ens trobem amb una estàtua, que representa Francesc Macià i Lluisà, que va ser militar, polític independentista català i President de la Generalitat de Catalunya, conegut popularment com l'Avi. Proclamà la República Catalana com a estat integrant de la Federació Ibèrica.
I té una inscripció que diu:


“Essent president de la generalitat de Catalunya el molt honorable Sr Jordi Pujol i Soley fou inaugurat aquest monument el 25 de Desembre de 1991.”




                                                                                                                 
A continuació caminem en direcció al Hard Rock Cafè. Al costat hi trobem un petit carreró que sembla que no té sortida, però al travessar-lo ens trobem amb una placeta: Ramón Amadeu. Aquest home, va ser un escultor de Barcelona que va néixer al 1745 i va morir al 1809. 




Continuem al crèdit fins arribar al carrer Petrixol un carrer petit carreró

Per aquest carrer hi ha rodolins que guarneixen el carrer en forma de rajoles. D’aquests rodolins hem escollit 3:

1r rodolí: La mare de deu, ens diu que el temps passa lleu.
2n rodolí: Admireu de sol a sol, el carrer de Petritxol.
 3r rodolí: Hi anaven a menjar nata, ensaïmada i xocolata.

Hi ha personatges relacionats amb aquest carrer com: Francesc Salvà i Campillo i Lluís Millà i Reig.
Tot seguit vam trobar codis QR de comerciants d’aquesta zona del barri gòtic que correspon a l’antiga juderia i donen a conèixer l’historia d’aquest barri.

Estan instal·lats als aparadors. Aquests son d’unes farmàcies i d'una companyia de telèfon.




Continuem cap a la dreta fins a la Plaça del Pi. Rep aquest nom perquè la plaça està al davant de la porta principal de Santa Maria del Pi i des de els temps immemorials la coneixem  pel nom de plaça del Pi. L’església es la de Santa Maria del Pi i es d’estil gòtic.      
                                                        

Ara sortim pel carreró de l’Ave Maria. A aquest carreró es parlava llatí. És molt important per nosaltres per que l'Ave Maria és una oració que pertany a la religió catòlica i la fem quan estem a l’església i volem resar.


Ara arribem a la plaça de Sant Felip és una plaça hexagonal i té sis costats.
A la façana principal hi ha la marca de les bales de les persones que van ser fusellades allà per la Gerra Civil.


Si ens fixem en els fanals i recordem veurem uns fanals d’estil gòtic, són molt semblants als fanals del carrer Bertrellans, però es diferencien en que els vidres d’aquest són transparents i en alguns no hi ha i podem veure el que hi ha al interior.

A continuació arribem a la catedral de Barcelona que va ser construida entre els segles XII XV el estil de la catedral es gotic
Vam observar un casal gran, es diu el Palau de Lloctinent. El lloctinent  era el representant del rei al Principat durant els segles XV, XVI i XVII. A Catalunya, el lloctinent s’encarregava de substituir al rei mentre aquest viatjava per la corona d’Aragó. El càrrec desaparegué a la fi de la Guerra de Successió
Despres vam acabar en un edifici molt alt, com una torre. els noms dels edificis històrics que l’envoltaven: el Palau lloctinent, el Palau Reial, la Capella de Santa Agatha, el Saló del Tinell i el Museu d’història de Barcelona. El saló del Tinell va ser la sala de cerimònies de l'antic Palau Reial Major residència dels comtes de Barcelona i després dels reis de la Corona d'Aragó.
 Vam caminar fins estaven les façanes medievals que hi ha als carrers laterals i vam descobrir que a l'edat mitjana aquests dos edificis feien les mateixes funcions que  a l'actualitat, governar la ciutat, recaptar impostos i mantenir l'exercit.. A la façana moderna de la generalitat hi ha  sant Jordi perquè és el
patró de Catalunya

 
Els esdeveniments històrics més importants que s’han proclamat al balcó de la Generalitat aquest segle són: el Discurs oficial de la proclamació de l'Estat Català, el Discurs del President de la Generalitat, Josep Tarradellas i Joan.

Tot seguit arribem a una catedral que va ser construïda  al segle 14 però per problemes que van haver-hi  la van tindre que reconstruir dos cops, la raó d’això va ser que la van cremar. Si donem una volta per la catedral trobarem una barana de marbre, aquesta placeta es el FOSSAR DE LES MORERES, un dels dos històrics cementiris de l'adjacent a la basílica de Santa Maria.
Del Marquesta plaça te una història durant el 1713 i 1715: aquesta data va haver una operació militar central dins de la Guerra dels catalans, darrer episodi hispànic de la Guerra de Successió Espanyola, entre el 25 de juliol de 1713 i l'11 de setembre de 1714. En aquesta Guerra van participar els màrtirs que eren els que van morir en defensa de les llibertats i constitucions de Catalunya 
Per reconèixer les persones que van morir i recordar moments van inaugurar el PEVETER al 2011. Vam preguntar a diversos veïns i persones dels locals que el que opinen es que creuen que el peveter fa bonic, i que aporta culturalitat a l’entorn de la plaça, però així no fa que tinguin més clients a nivell econòmic.

Al numero 20, trobem el PALAU DALMASES que actualment Es un bar de copes on fan concerts i exhibicions de flamenc, jazz i mes exhibicions de música i ball

I finalment arribem al Palau de la música catalana.  El palau va ser fundat per Lluís Millet i Pagès i Amadeu Vives, el seu estil modernisme català